VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2017. Január 10. 20:00  -  Wéninger Ákos   -   iranydubaj.hu   -   Fotó: vidi.hu
Végig a Sejk Zajed úton, a Palm Jebel Ali-ig - bemutatjuk az első edzőtábor helyszínét

Az üzbég bajnokcsapattal és egy kínai élvonalbeli együttessel lakik egy szállodában a Vidi Dubaj mellett.

Ahogy arról hétfői cikkünkben már beszámoltunk, csapatunk a Dubaj központjától 45 km-re található Jebel Ali Golf Resort-ban szállt meg az edzőtábor idejére. A repülőtérről az Emirátusok legfontosabb autóútján, a kétszer 6 sávos E11-esen, vagy ahogy a helyiek hívják, a Sejk Zajed úton haladva jutottunk el a szállodába.

Sejk Zajed, teljes nevén Zájed bin Szultán Ál Nahján az Egyesült Arab Emírségek első elnöke, közel 50 évig uralkodott. Négy feleségétől 14 gyermeke született, 86 éves korában hunyt el 2004-ben.


(Foto: mapio.net)

Az E11-es út városi szakaszának nagy része a tengerparttal párhuzamosan, attól mindössze egy-két kilométer távolságban fut, összekötve szinte minden jelentős turistacélpontot a városban. Mivel a Sejk Zajed út már jóval azelőtt a helyén állt, mielőtt Dubajt elérte volna a nagy építkezési hullám, a város felhőkarcolói közül több tucatnyi köré épült. Sok egyéb mellett szomszédságában áll például az óriási óratornyot formázó Al Yaqoub Tower, és az Emirates Towers is. Az út kiemelt szereppel bír a város életében, ezért nagy becsben tartják a helyiek és nagy hangsúlyt helyeztek a parkosítására is. Mivel késő este, sötétben utaztunk, ezért csupán a kivilágított felhőkarcolókat, valamint az épületek aljában lévő áruházakat, irodákat, éttermeket volt alkalmunk megfigyelni. Az európai szemnek is ismerős márkanevekkel találkozhattunk, csupán az arab nyelvű feliratok emlékeztettek bennünket arra, hogy nem egy nagy nyugat-európai városban járunk.

A szállásunk, ahogy a nevében is benne van, egy hatalmas golfklub területén helyezkedik el, közvetlenül a tengerparton. Tőlünk csupán másfél kilométerre található a Palm Jebel Ali, mely egy hatalmas, pálmafa alakú mesterséges sziget. Ez nem összetévesztendő a híres Palm Jumeirahhal, mely Dubaj egyik legnagyobb és talán legismertebb nevezetessége. Ugyan a hozzánk közelebb eső Palm Jebel Ali méreteit tekintve többszöröse a "Pálma szigeteknek" van egy óriási különbség a két mesterséges szárazföld között: míg a Palm Jumeirah már szinte teljesen be van építve luxusszállodákkal, és apartmanokkal, valamint hatalmas bevásárlóközpontokkal, addig a Palm Jebel Ali leginkább egy kísértetszigethez hasonlít. A gazdasági világválság hatására ugyanis 2009-ben leállt a projekt kivitelezése, és az elmúlt nyolc évben nem is indult újra - igaz a tervek szerint mindenképp szeretnék megvalósítani a második dubaji "Pálma sziget" terveit, egyelőre azonban minden bizonytalan ezzel kapcsolatban. Így játékosaink, szobájuk erkélyéről, nem csak a pazar tengeri látványban gyönyörködhetnek, hanem a hatalmas méretű, egyelőre még teljesen lakatlan, és beépítetlen mesterséges szigetet is megcsodálhatják nap mint nap.

Ezekben a napokban rajtunk kívül még két másik futballcsapat is ebben a szállodában lakik: az üzbég bajnokcsapat (PFC Lokomotiv Tashkent) és a kínai élvonalban legutóbb a 13. helyen végző Henan Jianye F.C.

A hotelben felszolgált ételek ízvilága nem áll távol az otthon megszokottól. Élsportolókról lévén szó a szakmai stáb igen szigorú követelményeket támaszt a napi háromszori étkezéssel kapcsolatban. Reggelire müzli, főtt tojás és rántotta, szalámik és gyümölcsök közül választhatnak a játékosok, míg ebédre és vacsorára a leves mellett főleg csirkehúsok, halak, saláták és tészták és természetesen gyümölcsök találhatóak a Vidi számára elkülönített étkezőben. A csapvíz - mint Dubajban a legtöbb helyen - sótalanított tengervíz, amely ugyan emberi fogyasztásra alkalmas, ám nem ajánlott, ezért rendkívül sok palackozott ásványvíz kerül kiosztásra naponta többször is.

A kifogástalan állapotban lévő futballpálya, ahol Henning Berg kedd délután tartotta a csapat számára az első edzést, körülbelül 5-6 km-re található a szállástól, busszal nem egészen negyedóra az út.

Nézze meg a csapat szállásán készült rövid, exkluzív helyszín-bemutató videónkat a Vidi hivatalos Instagram-oldaláról! Ha még nem követi csapatunkat az Instagramon - melyen naponta többször is exkluzív vidis anyagokkal találkozhat - ide kattintva feliratkozhat!

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek