VidiShop Vidi.hu Alba Liga
Videoton FC Végeredmény 2-0
Mezőkövesd Zsóry FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 5. forduló
2016.08.13., Szombat @ 18:00
Felcsút, Pancho Aréna
1539 néző
18 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Szabó Zsolt
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Farkas Balázs
Tartalék játékvezető:
Georgiou Theodoros
90 +3.Vinícius ugratta ki zseniális labdával Feczesint, aki egy az egyben vezethette védőjére a labdát, önzetlenül Géresit akarta gólhelyzetbe hozni, labdája azonban pontatlan volt. Ez volt a meccs utolsó momentuma, Szabó Zsolt lefújta a találkozót!
90.3 perc a hosszabbítás.
88.Az utolsó percek úgy tűnik, hogy a két 16-os közötti mezőnyjátékkal fognak leperegni.
84.
 
80.Hudák sodorta el a játéktéren kívül Feczesint, aki estében feldöntötte a negyedik játékvezetőt az oldalvonalon kívül. Szabó sporttárs szóbeli figyelmeztetésben részesítette a Mezőkövesd játékosát.
76.Érkezik a Dániában kiválóan futballozó, és ott kisebb sérülést szenvedő, azóta azonban már ismét 100%-os állapotban lévő Kovács István, aki Suljic helyére állt be.
74.Strestik tekert távolról a kapunk irányába egy szabadrúgást, de a labda jócskán a kapu mellett hagyta el a játékteret.
70.Kink helyére Orosz állt be.
69.Géresi került nagyon gyanús körülmények között a földre a vendégek 16-osán belül, Szabó sporttárs továbbot intett.
68.Bódi tekerte a Pátkai elleni szabálytalanságért megítélt szabadrúgást 22 méterről kapura, Tujvel magabiztosan védett.
67.Pauljevic könyökölte le Pátkait, sárga lap!
65.
 
64.Lazovics helyére Feczesin állt be.
63.Géresi remek mozdulattal, sarokkal hozta játékba Juhászt, aki a jobb szélen próbálta Suljicot kiugratni, a labda azonban egy védőről visszapattant Juhász elé, ő 17 méterről kapura lőtt, a labda végül egy védő lábáról szögletre pattant.
60.A második játékrész első 15 perce komolyabb említésre méltó helyzet nélkül telt el.
55.Gyors vendégtámadás végén, egy jobb szélről érkező beadást Viníciusnak kellett a kapunk előteréből kifejelnie az érkező mezőkövesdi támadó elől.
53.Vosahlik helyére Frőlich állt be.
48.Bacelic-Grgic helyére Tóth állt be.
46.Folytatódik a mérkőzés.
45.Vége az első félidőnek!
42.
 
38.Magabiztosan őrizzük kétgólos előnyünket, és egy kis szerencsével akár már nagyobb különbséggel is vezethetnék. Nem csak jól, de tetszetősen is futballozunk.
35.Ezúttal Géresi játszott össze nagyon szépen Suljic-csal, fiatal támadónk a kényszerítő után visszakapott labdával ügyesen került helyzetbe, lövése azonban pontatlan volt, így marad a kétgólos fehérvári előny.
32.Ezekben a percekben a mezőnyjáték dominál, helyzet egyik kapu előtt sincs most, a labdát valamivel többet birtokoljuk.
29.
 
26.Kink ezúttal 24 méterről tekert kapu mellé, Kovácsiknak nem kellett közbeavatkoznia, csupán biztosítania, hogy a játékszer mindenféle gond nélkül hagyhassa el a játékteret az alapvonal mögött. Kapusunk ezt meg is tette, majd kirúgással ismét játékba hozta a labdát.
23.Bódi tekert 23 méterről kapura, Tujvel ezúttal hárítani tudott.
21.Gohér Gergő tolt egyet a labdán, majd 23 méterről célba vette a kaput, de lövése nagyon gyengére sikeredett.
20.Pátkai próbálta meg szöktetni Géresit, de labdája hosszú volt, melyet Tujvel kaparintott meg.
16.Szolnoki mentett nagyot utolsó emberként becsúszva.
14.
 
13.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Megnyitotta csapatunk a gólcsapot, máris ott a második! Lazovics gyönyörűen játszott össze Negoval, az akció végén védőnk beadását 6 méterről vágta a vendégek kapujába Lazovics. Parádés támadás, nagyszerű gól!

11.
 
10.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Bódi szögletét követően a labda a hosszú oldalon érkező Pátkai elé került, aki néhány méterről nagyon magabiztosan lőtt Tujvel kapujába.
9.Bódi 19 méterről elvégzett szabadrúgása elakadt a sorfalban.
5.Tarmo Kink lőtt 14 méterről alig kapu fölé, miután bemutatott egy cselt a 16-osunkon belül.
4.Villan a sárga a túloldalt is, miután Vosahlik csúnyán megrúgta Kovácsikot az ötösünkön belül.
3.Egy előre ívelt labdát próbált Suljic elfejelni, azonban kézzel ért a labdához, a játékvezető sárga lapos figyelmeztetésben részesítette játékosunkat.
1.Mi kezdtük a mérkőzést!
-2.Várkonyi Ádám kereskedelmi- és marketingigazgató a kezdés előtt egy 10.000 ft értékű MOL-üzemanyagkártyát adott át Erdélyi Zsuzsának, aki a "Meccs embere" szavazáson részt vett, és a szerencse a sorsolás alkalmával neki kedvezett.
Amennyiben Ön is szeretne 10.000 ft értékű MOL-üzemanyagkártyát nyerni, nincs más teendője, mint a Vidi mobilapplikációján keresztül szavazni a meccs emberére!

-10.A Mezőkövesd keretében két egykori Vidi-játékos is található. A vendégek kapuját a Vidivel 2011-ben bajnoki címet szerző Tomas Tujvel áll, míg a cserék között ott van Baracskai Roland, aki több szezonon keresztül volt a Vidi második csapatának játékosa, 2011-ben az akkor még az NB II-ben szereplő Vidi II játékosaként bronzérmes lett.
-20.Olvasta már nagyinterjúnkat Danko Lazoviccsal? Ha még nem, akkor kezdésig még pont van annyi idő, hogy ide kattintva elolvassa!
-23.

-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Lang, Vinícius, Szolnoki - Juhász, Pátkai - Suljic, Lazovics, Bódi - Géresi
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 18-kor kezdődik a Vidi-Mezőkövesd bajnoki mérkőzés.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, szép támadásokat vezettünk, kombinatív játékot tudtunk bemutatni és lőttünk két gólt. A második játékrészben nem tudtunk ugyanilyen szinten játszani, de a védekezés rendben volt és úgy gondolom, hogy egy elmaradt büntetővel meglett volna a harmadik találat is. Összességében azért elégedett vagyok a győzelemmel és az első félidőben mutatott játékkal is. Volt néhány remek egyéni teljesítmény is ma este. Juhász Roland dominált a középpályán, fontos volt nekünk a játéka, Danko Lazovics minőségi játékot mutatott az első negyvenöt percben, Loic Nego pedig támadásban nyújtott jó teljesítményt. A többi magyar csapathoz képest sok mérkőzésen vagyunk túl, ezt valamennyire lehet érezni. Jövő héten még vár ránk fontos meccs, utána jön egy háromhetes bajnoki szünet, lesz időnk feltöltődni és készülni a szezon hátralévő részére. De természetesen készen állunk a jövő heti bajnokikra is, úgy érzem, hogy jó formában vagyunk, szeretnénk ugyanígy tovább folytatni.“


Pintér Attila:

„Először is gratulálni szeretnék minden olimpikonnak, aki Magyarországért küzd Rióban. Felkészülten jöttünk ide, de arra nem számítottam, hogy ilyen gólokat kapunk. Szöglet után luftot rúgunk, aztán nem megyünk az emberrel, majd duplán lekényszerítőznek a második gólnál... Mondhatom talán, hogy öt-hat perc alatt kivégeztük magunkat. Utána kezdtünk el bátrabban futballozni. Az utolsó passzaink viszont pontatlanok voltak, ha pontosabbak vagyunk a végjátékban, akkor több esélyünk lett volna a gólszerzésre. A második félidőben megmutatta a csapat, hogy van tartása, helyenként jól játszottunk, de a Vidi sokkal erősebb kerettel rendelkezik jelen pillanatban. Mi azon vagyunk, hogy minél erősebbek legyünk, hogy elérjük a céljainkat és bennmaradjunk. Köszönöm szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és biztattak minket ma este.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Augusztus 13. 21:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-0 (2-0)
Magabiztos, kétgólos győzelem a Mezőkövesd ellen

Pátkai és Lazovics három perc leforgása alatt szereztek két gólt a mérkőzés elején, újabb 3 pontot szereztünk.

A múlt heti, 4-0-ás gyirmóti sikerünket követően jó hangulatban várta csapatunk a Mezőkövesd elleni bajnokit, melyen természetesen ezúttal is a 3 pont megszerzése volt a legfontosabb célkitűzése a Vidinek. Henning Berg csupán egy helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapaton, Feczesin helyett Bódit nevezte a kezdő tizenegybe.

Két gyors sárga lapot könyvelhettünk el az első percekben, Suljic kezezésért, Vosahlik kapustámadásért kapott intést a játékvezetőtől. Az 5. percben Tarmo Kink lőtt 14 méterről alig kapu fölé, miután bemutatott egy cselt a 16-osunkon belül. Öt perccel később megszereztük a vezetést! Bódi tekert kapu elé egy szögletet, a rövid saroknál az egyik mezőkövesdi játékos luftot rúgott, így a labda gond nélkül jutott el a hosszú oldalra, ahol remek ütemben érkezett Pátkai, és néhány méterről nagyon magabiztosan vágta Tujvel kapujába a labdát. (1-0.)

Nem telt el 3 perc, és megdupláztuk előnyünket. Lazovics gyönyörűen játszott össze Negoval, az akció végén védőnk beadását 6 méterről lőtte a vendégek kapujába a szerb támadó. (2-0.) 

A folytatásban magabiztosan őriztük kétgólos előnyünket, sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki újabb gólhelyzet. A 35. percben aztán Géresi  egy szép akció végén ha nem is sokkal, de a mezőkövesdi kapu mellé lőtt.

A második félidőben a 63. percben alakult ki az első komolyabb lehetőség, ekkor Géresi remek mozdulattal, sarokkal hozta játékba Juhászt, aki a jobb szélen próbálta Suljicot kiugratni, a labda azonban egy védőről visszapattant Juhász elé, ő 17 méterről kapura lőtt, a játékszer végül egy védő lábáról szögletre pattant. A 69. percben Géresi került nagyon gyanús körülmények között a földre a vendégek 16-osán belül, Szabó sporttárs továbbot intett.

Közvetlenül a lefújás előtt, a 93. percben Vinícius ugratta ki zseniális labdával Feczesint, aki egy az egyben vezethette védőjére a labdát, önzetlenül Géresit akarta gólhelyzetbe hozni, labdája azonban pontatlan volt, nem változott tehát az eredmény, Pátkai és Lazovics góljaival 2-0-ra nyertünk az újonc ellen.

Csapatunk legközelebb kedden 18 órakor Dunaújvárosban lép pályára az MTK vendégeként.

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek