VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2016. December 30. 22:12  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Gosztonyiék nyerték a XVII. MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivált

A négy napon át tartó torna döntőjébe először jutott külhoni csapat, amely óriási csatában maradt végül alul a több egykori Vidi-játékossal felálló Sárépszer Kft.-vel szemben.

A december 27-30. között immár 17. alkalommal megrendezésre kerülő MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivál első napján egy 12 csapatos öregfiúk tornát, és egy 10 csapatos szurkolói tornát rendeztek meg. Előbbit a Gárdony VSC Agárd nyerte meg, míg utóbbin a G-Pont nevű formáció diadalmaskodott. Mindkét torna döntője büntetőkkel dőlt el.

A második és harmadik napon rendezték meg a 24 csapatos VBKE-torna selejtező-küzdelmeit. A négycsapatos csoportok mindegyikében található volt egy-egy külhoni csapat is, közülük ketten (a kárpátaljai BEREGVIDÉK és a székely Imperial Wet Csíkszereda) továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba is, melyet a torna utolsó napján, december 30-án bonyolítottak le.

December 28-án került sor a női kupára is, melyet a Székelyudvarhely Vasas Femina csapata száz százalékos eredménnyel nyert meg, megelőzve a Baracs SE-t és a Videoton FC felnőtt csapatát.


(A gyerekek legnagyobb örömére a Vidi kabalafigurája, Stopli is kilátogatott a VOK-ba!)

A torna utolsó napján valamennyi mérkőzést telt ház előtt rendeztek meg, a kilátogató nézők pedig nem csalódhattak, hiszen izgalmas és színvonalas mérkőzéseket láthattak. A torna egyik legnagyobb meglepetését az erdélyi Imperial Wet Csíkszereda nagyszerű szereplése okozta, hiszen a Székesfehérvár testvérvárosából érkező fiatalok egészen a döntőig masíroztak, ráadásul erős csapatokat búcsúztattak a kieséses szakaszban, elég, ha a Masterplast elleni 4-1-es sikerüket említjük, hiszen az ellenfél csapatában három egykori válogatott labdarúgó - Kuttor Attila, ifj. Horváth Gábor és Sowunmi Thomas - is pályára lépett.

A másik ágon a több egykori Vidi-játékost is a soraiban tudó Sárépszer Kft. jutott a döntőbe. Ebben a csapatban szerepelt többek közt Spandler Mátyás, Vachtler Csaba és Klémán Máté, akik mind a Vidi utánpótlásában nevelkedtek, de szintén a Sárépszert erősítette Cseszneki Richárd is, aki néhány éve még a Vidi II-ben szerepelt - őt választották a torna felfedezettjének - valamint a Videoton FC első bajnokcsapatának oszlopos tagja, Gosztonyi András is.

A döntő előtt remek gálamérkőzést is láthattak a nézők. A szervezők a 10 évvel ezelőtti kupagyőzelemre, valamint az 5 évvel ezelőtti első bajnoki címre is megemlékeztek, a két csapatban pedig olyan nagyszerű játékosok léptek pályára, mint Mitring István, Hegedüs Ferenc, Kuttor Attila, Vajda Gusztáv, Dvéri Zsolt, ifj. Horváth Gábor, Tiber Krisztián, Toldi Gábor, Árki Gábor, Fehér Zsolt, Bozai Attila, Sitku Illés, Nagy Lajos, Farkas Balázs, Szolnoki Roland, Szilágyi László, Vadász Imre, valamint a Vidi örökös gólkirálya, Szabó József - aki bizonyította, hogy semmit sem feledett a góllövés tudományából, hiszen a 6-6-ra végződött mérkőzés első találatát ő szerezte egy távoli, bal lábas bombával!

19 óra után következhetett a döntő, mely végletekig kiélezett küzdelmet hozott az Imperial Wet Csíkszereda és a Sárépszer Kft. között. A vezetést Gosztonyiék szerezték meg, de az erdélyi csapat ezt követően kétszer is előnyhöz jutott (2-1 majd 3-2), végül azonban Cseszneki egyenlítő találatát követően Vachtler a saját térfeléről lőtt óriási gólt, ezzel beállítva a 4-3-as végeredményt.

A torna legjobb kapusának járó különdíjat a bronzérmes FTK Építők hálóőre, Boros Renátó vehette át, míg a gólkirály és egyben a torna legjobb játékosa is a csíkszeredai Gliga Krisztián lett.

"Minden idők legtöbb csapata lépett parkettre az idei futballfesztiválon, összesen 62 együttes játszott mérkőzést a négy nap alatt öt különböző tornán. Véleményem szerint a színvonalra sem panaszkodhattak a nézők, akik ezúttal is szép számmal látogattak ki a VOK-ba, a döntő napján pedig szokás szerint teltház volt. A torna üde színfoltja volt az erdélyi Imperial Wet Csíkszereda együttese, akik már a torna végén jelezték, hogy annyira jól érezték magukat, és annyira tetszett nekik a futballfesztivál, hogy biztos, hogy jövőre is jönni fognak. Az, hogy ilyen erős csapatok is érkeznek külhonból, mindenképp emeli a torna rangját. A nézőszámmal is elégedettek lehetünk, hiszen annak ellenére, hogy ezúttal mind a négy nap hétköznapra esett, igen szép számmal látogattak ki az eseményre az érdeklődök, fiatalok és idősek egyaránt. Jövőre további újításokat tervezünk, nincs kizárva az sem, hogy 2017-ben akár ötnapos legyen a torna, és az év utolsó napján is pattogjon a labda a VOK-ban. A XVII. MASTERPLAST Fehérvári Futballfesztivált nem tudtuk volna ilyen sikeresen lebonyolítani Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szerencsejáték Zrt., a Masterplast és természetesen a Videoton FC támogatása, segítsége nélkül, akiknek ezúton is köszönetet mondanék, de természetesen valamennyi szponzorunknak és segítőnknek jár a köszönet" - nyilatkozta Juhász László, a futballfesztivál főszervezője.

Hírek
Visszapillantó 2017 - NOVEMBER: 5-2-re győztünk Debrecenben 2017. December 30.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. Novemberben rangadót játszottunk a Nagyerdei Stadionban, és remek játékkal ütöttük ki a Lokit.

Visszapillantó 2017 - OKTÓBER: Juhász vezérletével győzelem a Puskás ellen 2017. December 29.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. Októberben pályaválasztóként az Új Hidegkuti Stadionban játszottunk a PAFC-cal és a hajrában megszereztük a három pontot.

Visszapillantó 2017 - SZEPTEMBER: Debrecenben vertük a DVTK-t 2017. December 28.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. Szeptemberre véget értek a nemzetközi kupaküzdelmek, így a bajnokságra koncentrálhattunk. A Diósgyőr Debrecenben fogadta a Vidit, csapatunk pedig óriási izgalmak közepette szerezte meg a három pontot.

Visszapillantó 2017 - AUGUSZTUS: bravúr az EL-ben, a Bordeaux-t búcsúztattuk 2017. December 27.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. Augusztusban 2-1-es hátrányból várhattuk a Bordeaux elleni EL-visszavágót, de csapatunk óriási bravúrt végrehajtva búcsúztatta a francia együttest a nemzetközi kupaküzdelmektől.

Emlékezetes meccsek a Vidi történelméből - 40 éve karácsony második napján nyertünk bajnokit 2017. December 26.

Ma már szinte hihetetlennek tűnik, de 1977. december 26-án bajnoki fordulót rendeztek az NB I-ben.

Visszapillantó 2017 - JÚLIUS: 3 perc alatt támadtunk fel az Újpest ellen 2017. December 26.

Sorozatunkban egy-egy meghatározó pillanatot idézünk fel az év 12 hónapjából. 2017 júliusában az Újpest már 2-0-ra is vezetett ellenünk a 85. percben, azonban az utolsó pillanatokban sikerült egyenlítenünk.

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek