VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2016. November 16. 14:50  -  Gressó Gergely   -   Fotó: vidi.hu
Bemutatták a 2020-as Európa-bajnokság budapesti logóját

A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland is az esemény vendége volt Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Tarlós István, Budapest főpolgármestere mellett.

A Belügyminisztérium Márványtermében került sor szerda délután a 2020-as Európa-bajnokság budapesti helyszíni logójának bemutatására.

Az esemény elején az UEFA frissen kinevezett elnöke, Aleksander Ceferin arról beszélt, hogy az Eb-k történetének 60. évfordulójára a labdarúgás igazi ünnepét tervezik azzal, hogy 13 különböző városban rendezik meg a kontinensviadalt. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor azt mondta, a 2020-as Eb-mérkőzések biztosan megnövelik majd a szurkolók és a fiatalok érdeklődését a sportág iránt, valamint kijelentette: reményei szerint erős válogatottunk jól helyt fog állni hazai közönség előtt. Budapest főpolgármestere, Tarlós István kiemelte, Budapest mindig a futball városa volt, a fővárosnak pedig a 2020-as Európa-bajnokság sokat segít majd abban, hogy minél több külföldi turista megismerje, megszeresse.

A  beszélgetést követően a jelenlévők és az M4Sport élő közvetítését követők egy rövid kisfilmben láthatták meg először Budapest Eb-logóját, amelyen a hivatalos grafika mellett a Lánchíd kapott helyett. A vetítés után a magyar válogatott és az Újpest korábbi remek támadója, Dunai Antal beszédében az 1972-es Európa-bajnokságra emlékezett vissza és úgy fogalmazott, Magyarországon mindig nagyon sokan értették és szerették a focit, ezért nagyon bízik benne, hogy 2020-ban, hazai pályán láthatja majd a magyar válogatottat.

„Azért megérte futballistának lenni és az egészet végigcsinálni, amit a nyár folyamán átéltem. Látszott, hogy a futball a legnépszerűbb sportág, örök élményekkel gazdagodtam. Biztosan szenzációs lesz a budapesti Európa-bajnokság. Sajnos nekem már csak szurkolóként adatik meg, hogy ott legyek, de nagyon várom, hogy a többi magyar drukkerrel közösen szurkoljak egy jó magyar válogatottnak" - mondta Juhász Roland, a Vidi csapatkapitánya.

A 2020-as Eb megrendezését a torna történetében először nem egy vagy két ország kapta meg, hanem 13 város stadionja. Budapest is a sikeres pályázók között volt, három csoportmérkőzésnek és a nyolcaddöntő egyik találkozójának ad majd otthont az új Puskás Ferenc Stadion.

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek