VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2016. November 06. 15:33  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
FC TATABÁNYA - VIDEOTON FC II 2-1 (1-0)
Kiélezett meccsen vereség a Tatabánya otthonában

Mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki, a szerencsésebb hazaiak otthon tartották a három pontot.

NB III Nyugati csoport, 2016-2017, Őszi szezon, 14. fordulóMeccs center 
2-1
(1-0)
Kiss 35, Kiss 82
FC Tatabánya:
Szatmári -- Gaszner, Katona, Krupánszki, Katona, Farkas (Máté 84), Huszárik, Kiss, Soltész, Rebők (Tóth 77), Kiss (Klausz 67)
Varga 48
Videoton FC II:
Gyánó -- Baksa, Lénárt, Varga, Lencsés, Pölöskei, Kovács, Bévárdi, Réti, Sejben, Véninger
2016.11.06. TatabányaGrosics Gyula StadionJátékvezetők: Tamási PatrikKovács II. GáborNyerges Zsolt

Vasárnap kora délután borús, felhős időben lépett pályára második csapatunk a Tatabánya vendégeként. Az első keretből ezúttal Bévárdi, Sejben és Pölöskei játékára számíthatott Disztl László vezetőedző. A hazaiak teljesítménye eddig felemás volt a szezonban, hiszen nyerni tudtak például a listavezető Érd otthonában, ugyanakkor súlyos, 7-0-ás vereséget szenvedtek Kaposváron. A legutóbbi öt bajnokijukon viszont nem kaptak ki, vagyis egyáltalán nem várt könnyű mérkőzés a Vidi II-re.

A találkozót mi kezdtük aktívabban, többet birtokoltuk a labdát, és helyzeteket is sikerült kialakítanunk. Pölöskei 24 méterről elvégzett szabadrúgását követően a hazai kapusnak kellett nagy bravúrral védenie, a labda a léc alá tartott, onnan piszkálta kapu fölé. A folytatásban is támadólag léptünk fel, a jobb szélen Sejben, bal oldalon pedig Bévárdi játszott veszélyesen. A vezetést meglepetésre mégis a hazaiak szerezték meg, miután egy bedobást követően Gyánó szabálytalankodott a kapu előterében, melyért büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Kiss állt, és magabiztosan értékesítette a 11-est (1-0). Szinte a középkezdés után azonnal egyenlíthettünk volna, de Véninger bal lábas lövése a bal kapufa töve mellett suhant el. A szünetig még Sejben és Pölöskei előtt is adódott lehetőség, de az eredmény nem változott.

A második félidő elején viszont sikerült az egyenlítés, ráadásul egy ritkán látható szép góllal. Varga szerzett labdát a saját térfelünkön, majd megiramodott vele, kicselezett egy középpályást, ezután Pölöskeinek passzolt, és labda nélkül futott tovább, Pölöskei pedig remek mozdulattal emelte át a játékszert a védők fölött, amely pont a nagy lendülettel érkező Varga elé pattant, aki a kifutó kapus mellett elfejelte azt, majd közelről az üres kapuba lőtt (1-1).

A 61. percben Véninger vezethette egyedül a labdát a kapusra, lövés helyett a passzt választotta, hiszen a túloldalon érkezett Bévárdi, de a labda hosszú volt neki. Tíz perccel később hasonló szituációban Baksa vezethette a kapusra a labdát, de lövés helyett ő is a passzt választotta, amely ezúttal sem bizonyult jó megoldásnak.

Két perccel később szélről érkező beadást követően Sejben közelről, sarokkal tette kapura a labdát, a gólvonalon álló egyik hazai mezőnyjátékos viszont kézzel ért hozzá. A játékvezető büntetőt ítélt, és piros lapot mutatott fel, azonban a partjelző kihívta magához a sporit, majd rövid egyeztetés után visszavonta a büntetőt és a piros lapot is, majd les címén szabadrúgást ítélt a Tatabánya javára.

A lelkesen játszó hazaiak is veszélyeztettek, főleg pontrúgásokból és bedobásokból. A 82. percben egy jobb oldali bedobást követően került a játékszer Kiss elé, aki 11 méterről, estében lőtt a kapunkba (2-1). A 90. percben még szabadrúgásból lőttek egy kapufát a hazaiak, de az eredmény nem változott. Egy végig kiélezett, izgalmas, sok helyzetet hozó mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett fiatal második csapatunk.

Jövő héten szombat délelőtt 11-kor az éllovas Érd látogat Székesfehérvárra.

Disztl László: "Az első félidőben lassan, körülményesen futballoztunk, és egy hazai bedobásból sikerült összehoznunk egy 11-est. A második félidőben már gyorsabban játszottunk, hamar sikerült egyenlíteni, majd több nagy helyzetünk is volt, ezek azonban kimaradtak, a végén pedig ismét gólt kaptunk egy hazai bedobásból."

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek