VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2016. Október 27. 14:44  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám
Kovács S. kezdőként, Bévárdi, Lénárt és Varga csereként debütáltak a Vidi első csapatában

A makói kupameccsen jutottak lehetőséghez a fiatalok.

Az 1998-as születésű Kovács Sándor (a felső képen látható), aki a Vidi saját nevelésű labdarúgója, a tavalyi szezonban mutatkozott be a felnőttek között, a Vidi II - Puskás FC II NB III-as bajnokin. Szerepelt a Vidi valamennyi utánpótlás-csapatában - többször az egy évvel idősebb csapatban játszott. Tehetségére már közel 5 évvel ezelőtt felfigyelhettek a szurkolók, amikor az alábbi videót készítettük az akkor még az U14-es csapatban kiváló teljesítményt nyújtó ifjú középpályással:

Szerda délután Makón újabb mérföldkőhöz érkezett Kovács Sándor, ekkor debütált a Vidi felnőtt csapatában tétmérkőzésen.

"Egy nappal a találkozó előtt tudtam meg, hogy kezdőként számít rám Henning Berg. Mondanom sem kell, nagyon meglepett, hiszen korábban még nem léptem pályára tétmeccsen az első csapatban. Igaz, nem volt teljesen ismeretlen a közeg, ugyanis ebben a szezonban már több alkalommal is edzettem együtt az NB I-es kerettel. A kezdő sípszó előtti néhány órában nagyon izgultam, de ahogy útjára indult a labda, ez a drukk teljesen elmúlt, és csak a focira koncentráltam. Úgy érzem, jól sikerült a bemutatkozásom, bár nyilván a vezetőedző dolga a játékosok teljesítményét értékelni. A pályán lévő rutinos csapattársak végig mindenben segítettek, és biztattak. Bízom benne, hogy a közeljövőben lesz még lehetőségem akár edzéseken, akár mérkőzéseken bizonyítanom az első csapat szakmai stábjának" - nyilatkozta Kovács Sándor.

A debütálók közül Bévárdi Zsombor a legfiatalabb, januárban tölti majd be 18. életévét. Ennek ellenére alig tíz percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze első gólját a Vidi felnőtt csapatában tétmérkőzésen. Bévárdi 1999. január 30-án Siófokon született, pályafutását szülővárosában kezdte, majd a Főnix-Gold FC-ben játszott, mielőtt 2014-ben Felcsútra igazolt volna – a Vidihez a Puskás Akadémia FC-től érkezett 2016 júliusában. A szerdai kupamérkőzésen a szünetben Feczesin Róbertet váltotta, majd az 56. percben megszerezte a csapat ötödik gólját.

"Mindenek előtt köszönetet szeretnék mondani Henning Bergnek, hogy bizonyítási lehetőséget adott számomra az első csapatban tétmérkőzésen. A gólom ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett magammal, játékban többre vagyok annál képes, mint amit szerdán nyújtottam. A mérkőzés előtti utolsó edzésen jelezte nekem a vezetőedző, hogy minden bizonnyal csereként pályára fogok lépni, méghozzá csatár poszton. Kedden este, lefekvés előtt, nagyon sokat gondoltam a másnapi meccsre, fejben már előre lejátszottam a találkozót, próbáltam minden lehetőségre felkészülni. Azokat a feladatokat, amiket a mester kért tőlem, szerintem sikerült megoldanom, de ahogy mondtam, van bennem hiányérzet a játékommal kapcsolatban. Összességében természetesen nagy élmény volt a Vidiben játszani, és gólt szerezni" - árulta el Bévárdi Zsombor.

Szintén szerdán szerepelt első alkalommal tétmérkőzésen a Vidiben a felvidéki Lénárt András, aki nyáron igazolt Székesfehérvárra, és már a mi játékosunkként debütált a szlovák U19-es válogatottban. A 18 éves labdarúgó győri színekben már az NB I-ben is bemutatkozott, a Vidi első csapatában azonban a szerdai, Makó elleni kupameccs volt az első tétmérkőzése."Nagyszerű érzés volt pályára lépnem a Vidiben. Az első tíz percben még nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, de aztán megnyugodtam, és miután már nem izgultam, szerintem sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Köszönettel tartozom a csapattársaknak, akik mindenben segítettek a pályán. Bár az ellenfelünk megye I-es együttes volt, biztos vagyok benne, hogy nagyobb iramban futballoztak ellenünk, mint ahogy egy átlagos megye I-es bajnokin szoktak. Érződött, hogy mindent megtesznek, hogy egyenrangú partnereink legyenek, és szerintem nem is okoztak csalódást a saját szurkolóiknak, motiváltan futballoztak ellenünk, mi pedig egyáltalán nem néztük le őket, szóval a tisztelet kölcsönös volt" - nyilatkozta Lénárt András.

Varga Bence, aki meghatározó tagja volt a Vidi korosztályos csapatainak, a felnőtteknél 2016 tavaszán debütált, amikor hét NB III-as mérkőzés mellett három felkészülési mérkőzésen az NB I-es csapatban is lehetőséget kapott. Tétmérkőzésen azonban ő is szerdán lépett pályára első alkalommal a Vidiben. Bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban, a második félidőben két gólt szereztünk, és mindkét gólpasszt a 19 éves játékos osztotta ki."Régóta vártam erre a lehetőségre az első csapatnál, és most nagyon boldog vagyok. Ugyan balhátvédként kaptam bizonyítási lehetőséget, vagyis nem az eredeti posztomon, ami középső védő, de úgy érzem, sikerült jól ellátnom a feladatomat, és nem csak védekezésben, hanem támadásban is hozzá tudtam tenni, hiszen két gólpasszt is adtam. Persze ennyivel nem elégszem meg, és azért fogok a jövőben is nagyon keményen dolgozni, hogy lehetőség szerint minél több alkalommal bizonyíthassam azt, hogy bármikor számíthat rám a vezetőedző" - árulta el Varga Bence.
 

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek