VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2011. Október 13. 12:50  -  Wéninger Ákos
Az ’ Év koreográfiája’ – egyenesen a másodosztályból

Szurkolói blogunkban -elsőként - Őri Márk visszaemlékezését olvashatják

Elég jól indult a szezon számunkra az NB1 – ben ’99 őszén,hisz sorban nyerte a Vidi a meccseket, bár a dolog szépséghibája az,hogy ebben a szezonban a másodosztályt nevezték NB1 – nek…
Mindenesetre az RBD tagjai is úgy gondolták,hogy teljesítményük alapján nekik is az élvonalban lenne a helyük,így ez volt az a szezon,amibe úgy vágtak bele,mint akik tövig nyomják a gázpedált.

Az hamar el is dőlt,hogy a feljutásért csak egy csapat lehet harcban a Vidivel - a Matáv – Sopron gárdája - éppen ezért az egyetlen téttel bíró hazai , őszi rangadóra kiemelten készültek a fiatal fanatikusok.
Hetekkel a mérkőzés előtt a régi főlelátó alatt beindult az élet. Nagyjából minden nap 10-20 ultra tevékenykedett,vágta a fóliacsíkokat,pingálta a nagyzászlót,készítette a feliratokat. A jó hangulat persze garantált volt a fiatalok között,amihez Tieber Laci büféjéből származó lilahagymás –zsírosdeszkák is hozzájárultak. Az igazsághoz hozzátartozik,hogy komoly fába vágtuk a fejszénket,mert egy rendkívül igényes és aprólékos látvány szerepelt a terveinkben,ráadásul több elem kombinációjával.
Szerencsére az aprólékos rajzfeladatokat két tehetséges fiatal lány oldotta meg,így a fiúk a nagyobb festési feladatokkal elboldogultak,így mindenki hatalmas izgalommal várta az összecsapást.

E sorok írója nem nézte át a statisztikákat,ám úgy rémlik,hogy a mérkőzés napján,mintegy 4000 szurkoló előtt vonultak pályára a csapatok,és az akkori törzshelyünkön az F – szektorban rögvest emelkedtek is a mára már legendássá váló „Harcoljatok,mint a régi hősök” koreó elemei. A fő motívum Árpád vezér feje volt,piros és kék csíkokkal a szektorban. A kerítésen pedig a magyar mondavilág jeleneteit elevenítettük meg,hogy a látványunk gondolatvilága még jobban érthetővé váljon.

A hangulat természetesen kitűnő volt,amit Zombori – a Bajuszos kritikusunk fia – gólja már-már frenetikussá tett. De tüzeltük mi is magunkat,a kor szellemének megfelelően bizonytalan eredetű pirotechnikai eszközökkel már-már egy szelet Itáliát sikerült Sóstóra becsempésznünk. (hol volt még akkor a szigorú sporttörvény,meg a kitiltások rendszere…)Egy szó,mint száz olyan dolgot alkottunk ezen a napon,amely örökké emlékezetes volt a csoport tagjainak a számára,bár azt akkor még nem tudhattuk,hogy a későbbiekben az egész magyar szurkolói társadalom elismeri azt,amit ezen az estén bemutattunk.
Az internet világának elterjedése előtt a 3. Félidő (nem összekeverendő a mostani tv – műsorral!) című szurkolói magazin volt az,ahol értesülhettünk a más stadionokban történtekről,és ahol a szervezett szurkolók informálódhattak egymásról. Nos ez a magazin minden évben megszavaztatta a szurkolói csoportokat,több különböző kategóriában is,és ezen a szavazáson nyert a látványunk nagy fölénnyel…először,de nem utoljára.

És milyen látvánnyal indítottunk visszatérve a legjobbak közé szűk egy évvel később? Ez legyen egy másik történet mondanivalója,elöljáróban csak annyit,hogy „Nincs megállás”…

Őri Márk

     
  Van egy jó vidis sztorid Neked is? Esetleg még fényképed is van hozzá? Nem számít, hogy 1 hete vagy 26 éve történt, írd meg a vidi.hu hivatalos szurkolói blogjába Te a következő bejegyzést. Küldd el a [email protected] e-mail címre a történetet, csatolj mellé pár fotót, és a legjobbakat rendszeresen megjelentetjük a vidi.hu hivatalos szurkolói blogjában.   
     
VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek