VidiShop Vidi.hu Alba Liga
2011. Június 16. 05:59  -  Németh Zoltán
Töretlen a VUK sikere!

A Videoton Utánpótlás Kupa elmúlt idénye rengeteg ifjú tehetséget vonzott a labdarúgó pályákra.

A Videoton Utánpótlás Kupán a 2010/2011-s idényben is rengeteg tehetség mutathatta meg tudását. A fiatalok seregszemléjének tapasztalatairól Németh Jánost, a Videoton FC utánpótlásának technikai vezetőjét kérdeztük.

- A VUK Garancsi Istvánnak köszönhetően olyan kezdeményezésként indult, mely hatalmas űrt próbált betölteni - mint később kiderült, sikerrel - a régió labdarúgásában. Számtalan tehetséges gyerek kallódik el évről-évre a labadarúgó pályákról, mivel a kluboknak eddig nem volt lehetőségük felkutatni és támogatni azokat a kis játékosokat, akik a környező településeken űzték ezt a gyönyörű sportágat. A VUK-nak köszönhetően ez már a múlté, egy szezonban több ezer gyereknek kínálunk sportolási lehetőséget, a fiatalok pedig láthatóan élvezik a torna minden pillanatát, aki nem látja, talán el sem hiszi, mennyire komolyan veszik a részvételt. A sport nevelő, jellemépítő hatása a helyes úton tartja őket, ráadásul olyan ifjú tehetségek juthatnak el a Videoton FC korosztályos csapataiba, akik e lehetőség nélkül egy-két éven belül talán örökre hátat fordítanának a futballnak.

A VUK április döntőjén is rengeteg ifjú tehetséggel találkozhattak szurkolóink, a körzetek válogatottjainak névsorát böngészve talán már a jövő Vidijének erősségeivel is találkozhatunk:

Aba, Adony, Dunaújváros, Enying, Felcsút, Gárdony, Martonvásár, Mór, Premier 09, Sárszentmiklós, Székesfehérvár.

A VUK április döntőjének összefoglalója:

 

A VUK természetesen ősszel is folytatódik, a sorozat állomásairól folyamatosan beszámol majd honlapunk!

VIDEOTON FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek